Сдружение Български Филмов Звук

 

Новини

Два нови български филма отиват в Кан 2011

21/04/2011

Два нови български филма отиват в Кан 2011 – “Островът” на Камен Калев с участието на Летисия Каста и Туре Линдхард в главните роли и дебютът на Константин Божанов “Аве” с Ованес Торосян и Анжела Недялкова.

И в двата проекта звукорежисьор на терен е нашия колега Момчил Божков, подпомаган съответно от Сашо Траянов и Вальо Орлов.

Желаем им успех на фестивала!

Първото годишно-отчетно събрание на Сдружение Български Филмов Звук

20/04/2011

На 25.02.2011 се състоя първото годишно-отчетно събрание на Сдружение Български Филмов Звук. Официални гости на Събранието бяха:  Георги Стоянов – режисьор, Галина Тонева – продуцент, Диана Андреева – икономист, Ивайло Чопаков – юрист.
Бяха представени и приетите наскоро 15 нови члена на СБФЗ.

Завършиха снимките на новия български късометражен филм “Призрак”

20/04/2011

На 12.04.2011 завършиха снимките на новия български късометражен филм “Призрак”, реж. Николай Колев.
Във филма взеха участие американската актриса CC Perkinson , Деян Донков – Динката, Зара, младите актьори от “Забранена любов” Яна Кузова и Пламен Димов и др.
Звукът на терен записаха Иво Нацев и Сашо Траянов.

 

20/04/2011

Филмът “ТИЛТ” на братя Чучкови с над 110 000 зрители продължава да е един от най-гледаните български филми за последните 20 години. Той се нарежда след “чудото” “Мисия Лондон” на Д. Митовски, който е с повече от 350 000 посещения. Очаква се дебютът на Илян Джевелеков “Love.net” също да оглави българската бокс офис класация.
В “ТИЛТ” звукозаписът в България и Германия беше осъществен от Сашо Бъчваров, Иво Нацев и Пепи Кадийски, а в “Мисия Лондон” от Светльо Георгиев, Иво Нацев (Лондон) и Валери Методиев (София).

20/04/2011

През Април завърши и последната фаза от постпродукцията на дебюта на Валери Йорданов и Иван Владимиров “Кецове”. Участват Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов и др.
Звук: Вальо Кирилов, Румен Бояджиев и Вальо Орлов.
Очаквайте премиерата през Септември

20/04/2011

Към финализиране е звуковата постпродукция на “Инкогнита”, филм на режисьора Михаил Пандурски. Звукът ще бъде смесен в Dolby Digital формат до началото на Май в студиото на НюБояна Филм. Звуковият екип се състои от: Светлозар Георгиев, Мариана Вълканова, Валери Методиев и др.

12/04/2011

До края на м. Април се очаква да започне работата по звуковия дизайн на новия проект на Петър Попзлатев “Аз съм ти”. Ръководители на звуковата постпродукция са Владо Калоянов и Сашо Бъчваров.